Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Αφιερωμένο στους γονείς μου

 
 
Mηνύματα ενός παιδιού πριν από τη γέννησή του από την Παγκόσμια Οργάνωση Προγεννητικής Αγωγής (ΟΜΑΕΡ)
 
Στη μητέρα μου

-Εσύ που με φέρνεις μέσα σου και που θα σε πω: μαμά, ξέρω ότι αισθάνεσαι την παρουσία μου και τις ανάγκες μου.

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν την δική σου διαίσθηση: ότι είμαι ήδη μια ύπαρξη δεκτική, ευαίσθητη που όλο και περισσότερο ανταποκρίνομαι στον έξω κόσμο, επειδή κάθε κύτταρό μου μαθαίνει την ίδια στιγμή που σχηματίζεται.
Είσαι για μένα μια βασική παιδαγωγός και η παιδαγωγική σου είναι ο τρόπος της ζωής σου και της επικοινωνίας σου μαζί μου. Το αίμα σου μου μεταφέρει τα υλικά, με τα οποία χτίζω το σώμα μου.

Σε ευχαριστώ που απομακρύνεις οινόπνευμα, καπνό και άλλες τοξικές ουσίες και που επιλέγεις τροφές υγιείς και ζωντανές (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψάρια, που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά).

Σε ευχαριστώ που οξυγονώνεις το αίμα σου αναπνέοντας βαθειά. Όσο περισσότερο το αίμα σου, είναι καθαρό και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες τόσο στερεότερα θα είναι τα θεμέλια της μελλοντικής μου υγείας.

Τα αισθητήρια όργανά μου χτίζονται σύμφωνα με το δικό τους φυσικό πρόγραμμα, εκλεπτύνουν όμως τη λειτουργία τους με τα ερεθίσματα που δέχονται μέσα από σένα. Όλα τα καταγράφω μέσα μου και τα απομνημονεύω. Όταν τραγουδάς, όταν ακούς ωραία μουσική αρμονική και εποικοδομητική, όταν θαυμάζεις έργα τέχνης ή υπέροχα τοπία, όταν εσύ χαίρεσαι και θαυμάζεις τα χρώματα και το φως και τρέφεσαι μ’ αυτά, με ευαισθητοποιείς στην Ομορφιά, την Αισθητική για όλη μου τη ζωή!

Το καθετί που ζεις με το συναίσθημά σου, εγώ το ζω μαζί σου, λόγω της συμπάθειας που μας ενώνει και των ορμονών σου που διαπερνούν τον πλακούντα μου.

Σ’ ευχαριστώ που αποφεύγεις τις έντονες και ανώφελες συγκινήσεις (θεάματα, τηλεόραση) και που με παρηγορείς, μιλώντας μου όταν η ζωή σου φέρνει δυσκολίες (αρρώστιες, πένθος, προβλήματα…) και προπαντός σ’ευχαριστώ που αναζητάς πάντα ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, και μας δίνει ευεξία, χαρά και ειρήνη σ’ εσένα κι εμένα. Έτσι θα έχω πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στους άλλους, στη ζωή! Αν ζεις δύσκολες στιγμές, παρηγορήσου με τη σκέψη ότι εγώ είμαι εδώ παρών, παρούσα με όλες μου τις ζωτικές δυνάμεις, με την αγάπη μου, τις ελπίδες μου! Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου, το χάδι σου, τα λόγια σου! Κι εγώ σ’αγαπώ!

Σ’ ευχαριστώ που χρησιμοποιείς την δημιουργική δύναμη της φαντασίας σου για να με φαντάζεσαι όπως αργότερα θα είμαι: με υγεία, ισορροπία, ελεύθερος-η, δημιουργικός-ή με εξυπνάδα, καλωσύνη, και δυναμισμό. Αυτές οι δυναμικές, κατευθυντήριες γραμμές θα με βοηθήσουν να δομήσω τον εαυτό μου θετικά.
 
Στον Πατέρα μου
-Εσύ που έχεις δώσει το μισό του γενετικού μου κεφαλαίου, χάρις σ’ ένα σπερματοζωάριο εμποτισμένο με τις ανδρικές ιδιότητες που έχεις αναπτύξει, ακούω τη φωνή σου, γεμάτη αγάπη, περιμένω το χάδι σου πάνω από την κοιλιά, το αισθάνομαι...

Σ’ ευχαριστώ που απέφυγες οινόπνευμα και καπνό τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη σύλληψή μου… Σ’ ευχαριστώ που, μαζί με τη μαμά, μου μεταδίδετε την αγάπη σας και συναισθηματική ασφάλεια. Έτσι αισθάνομαι από σας αναγνώριση, αγάπη, … αισθάνομαι ότι με περιμένετε… και εγώ αναπτύσσομαι αρμονικά, μες στη γαλήνη.
Πηγή:Babyspace-Room


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου