Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Είμαστε 30 εβδομάδων. Μένουν μόνο 70 ημέρες.


Το μωρό μας είναι τώρα περίπου 39 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 1.500 γραμμάρια. 206 ml αμνιακού υγρού το περιβάλλουν, αλλά ο όγκος του υγρού θα μειωθεί καθώς μεγαλώνει και γεμίζει τη μήτρα. Το μωρό μας είναι τώρα σε θέση να διακρίνει το φως και το σκοτάδι και μπορεί να ακολουθήσει με τα μάτια του ακόμη και μια φωτεινή πηγή. Μόλις γεννηθεί, θα έχει τα μάτια του κλειστά για ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας. Όταν πια τα ανοίξει, θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του φωτός, αλλά δεν θα είναι σε θέση να διακρίνει οτιδήποτε είναι πιο μακριά από μερικά εκατοστά σε σχέση με το πρόσωπό του. Δεδομένου ότι θα θέλαμε να το κρατάμε όσο πιο κοντά μας γίνεται, θα είμαστε στην ιδανική θέση για να μπορεί να έχει μια καλή ιδέα του πώς μοιάζει η μητέρα του.

Το σώμα σας αυτή την εβδομάδα
Μπορεί να αισθάνεστε λίγο κουρασμένη αυτές τις μέρες, ειδικά αν έχετε προβλήματα ύπνου. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε πως είστε αδέξια, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. Όχι μόνο είστε βαρύτερες, αλλά όλο αυτό το επιπλέον βάρος που έχετε μπροστά σας επηρεάζει την ισορροπία σας και οι αρθρώσεις σας είναι χαλαρές, εξαιτίας των ορμονών της εγκυμοσύνης.
Θυμάστε εκείνες τις εναλλαγές στη διάθεσή σας που βιώσατε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας; Ο συνδυασμός των δυσάρεστων συμπτωμάτων και η εξέλιξη των ορμονών σας μπορεί να επαναφέρουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα που αισθανθήκατε κατά τους πρώτους μήνες. Οι ανησυχίες για πράγματα όπως η εργασία σας και κατά πόσο θα γίνετε μια καλή μητέρα είναι φυσιολογικές, αλλά αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα ή αισθάνεστε όλο και πιο ανήσυχες ή ευερέθιστες, ενημερώστε το γιατρό. Μπορεί να είστε μεταξύ του 10% των εγκύων γυναικών που μάχονται με μια ήπια έως μέτρια κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

2 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Από αυτή την εβδομάδα και μετά μπορεί να αισθάνεσαι όλο και χειρότερα πρηξίματα, δεν μπορείς να κοιμηθείς κ.α. αλλά η ανυπομονησία σου να δεις το μωρό κορυφώνεται. Περιμένεις πως και πως πλέον να γεννήσεις. Σου εύχομαι με το καλό.

e-giagia Mary είπε...

Βάσω, καλώς ήλθες,
όντως περιμένουμε πως και πως να έρθει αυτή η στιγμή της γέννας. Λίγο η ανυπομονησία, λίγο η ζέστη και όλα τα υπόλοιπα μαζί...άστα να πάνε.
Σε ευχαριστώ.

Πολύ καλό το blog σου.

Δημοσίευση σχολίου