Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Είμαστε 28 εβδομάδων, Απομένουν 83 ημέρες και σήμερα


 Αυτή την εβδομάδα το μωρό μας ζυγίζει λίγο πάνω από 750 γραμμάρια και το ύψος του φτάνει περίπου τα 38 εκ. από την κορυφή του κεφαλιού του έως τις φτέρνες του. Τα στρώματα λίπους συνεχίζουν να χτίζονται καθώς ετοιμάζεται για τη ζωή έξω από τη μήτρα.

Το σημαντικότερο γεγονός αυτής της εβδομάδας είναι ότι το μωρό μας μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του -τα οποία τώρα έχουν βλεφαρίδες. Η κίνηση αυτή είναι περισσότερο αντανακλαστική παρά ηθελημένο άνοιγμα και κλείσιμο, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα παίζει τα όμορφα μάτια του για εμάς!


Ασκήσεις για να προετοιμαστείτε για τον τοκετό
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τον τοκετό είναι το στρετσινγκ. «Μιλάμε πολύ για τις συσπάσεις κατά τη γέννηση» λέει η Helene Byrne, περιγεννητική ειδικός ασκήσεων και προσωπικός εκπαιδευτής. Αλλά η ώρα του τοκετού συνδέεται αποκλειστικά με τα ανοίγματα και το να το αφήνεσαι. Να μια κίνηση που θα σας βοηθήσει στην προετοιμασία του σώματός σας για τον τοκετό.
Υποστηριζόμενα καθίσματα
1. Σταθείτε μπροστά από μια ανοιχτή πόρτα και τοποθετήστε το ένα χέρι σε κάθε χερούλι. Δείξτε με τα πόδια και τα γόνατά σας τους δείκτες ενός φανταστικού ρολογιού στις 10 και στις 2 η ώρα (το να φοράτε καλά παπούτσια μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας σταθερά.)
2. Κατεβείτε ευθεία κάτω, δημιουργώντας μια βαθιά στροφή με τα γόνατά σας. Μείνετε στη καθιστή θέση για όσο αισθάνεστε άνετα.
3. Τοποθετήστε τα πόδια σας σταθερά στο πάτωμα και χρησιμοποιήστε τους μηρούς, τους γλουτούς σας και τα χέρια σας για να σηκώσετε τον εαυτό σας μέχρι να σταθείτε.
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της προγεννητικής άσκησης: Είναι καλό για εσάς και το μωρό σας, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πίσω τη σιλουέτα σας μετά τον τοκετό πολύ πιο εύκολα, και μπορεί να κάνει ακόμη και τον ίδιο τον τοκετό συντομότερο και πιο υποφερτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου