Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πέππα το γουρουνάκι στα ελληνικά επεισόδια 81 εώς 90

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΣΝΟΥΦΕΛ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι (Ελληνικοί)

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Καλό Πάσχα

Της Αναστάσεως το φως να λάμψει στην καρδιά σου και των αγγέλων τα φτερά να γίνουνε δικά σου.

Να προσπερνάς τα εμπόδια που η ζωή σου στήνει και το γλυκό χαμόγελο στα χείλη να μη σβήνει.

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Χρόνια ΠολλάΣήμερα γιορτάζουν οι Κατερινούλες.
Τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά,
ήρεμα και ευτυχισμένα.

Γιορτάζει και η δική μας η ζουζουνίτσα.

Κατερίνα μου, σου ευχόμαστε,
να είσαι πάντα καλά, χαρούμενη και ζωηρή,
όπως είσαι τώρα.

Για την γιορτή της εγγονούλας μας,
σας κέρνω και ένα e-γλυκάκι.

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Μίκυ Μάους

Ένα από τα αγαπημένα βίντεο της Κατερίνας
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Απαραίτητη η αγάπη της μάνας για την σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού

Η εγκεφαλική σάρωση που πραγματοποιήθηκε σε δυο τρίχρονα παιδιά έδωσε απίστευτα αποτελέσματα. Απαραίτητη η αγάπη της μάνας από την στιγμή κιόλας της γέννησης του μωρού, ώστε να υπάρξει σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη. 


κύρια αιτία γι' αυτές τις σοβαρές διαφορές
είναι η συμπεριφορά της μητέρας του κάθε παιδιού.
Η παραπάνω εικόνα δείχνει τα αποτελέσματα της σάρωσης των εγκεφάλων. Στο πρώτο παιδί ο εγκέφαλος είναι αναπτυγμένος, χωρίς μαύρες περιοχές σε αντίθεση με τον δεύτερο εγκέφαλο που είναι λιγότερο αναπτυγμένος και με άφθονες σκοτεινές περιοχές. Τι σημαίνει αυτό;
Σύμφωνα με τους νευρολόγους η διαφορά υπάρχει στο ότι τα δυο αυτά παιδιά είχαν διαφορετική σχέση με την μητέρα τους.  Το παιδί με τον συρρικνωμένο εγκέφαλο ήταν θύμα κακοποίησης και παραμέλησης.
Ποιες οι συνέπειες;
Το παιδί με τον αναπτυγμένο εγκέφαλο θα γίνει πιο έξυπνο σε αντίθεση με το δεύτερο παιδί που ίσως αναπτύξει ψυχολογικά προβλήματα και βίαιη συμπεριφορά. Ο καθηγητής Allan Schore, του UCLA, δήλωσε πως ένα παιδί πρέπει να δέχεται αγάπη και φροντίδα από την μητέρα τους από την στιγμή της γέννησής του. Τα δυο πρώτα χρόνια είναι καθοριστικά.
Αναφέρεται επίσης πως οι άνθρωποι που είχαν παραμεληθεί από τους γονείς τους έχουν την τάση να παραμελούν και αυτοί με την σειρά τους τα δικά τους παιδιά. Η κατάσταση βέβαια αυτή μπορεί να αλλάξει εάν υπάρξει υποστήριξη.
Τα πάντα κρύβονται γύρω από την σωστή στάση της μητέρας προς το παιδί. Το παιδί γυρεύει αγάπη και στοργή με το που θα γεννηθεί. Μια αγάπη που μπορεί να τους προσφέρει μόνο η μητέρα του.
tv-greek

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Μάθημα αλληλεγγύης απο 8χρονο μαθητή

Άφωνη άφησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο (που για ευνόητους λόγους την περιοχή του οποίου δεν αναφέρουμε) ένας 8χρονος μαθητής όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του...

Μέχρι εκείνη τη μέρα το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου αναφέρει η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες -του είπε η μαμά του- δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να κόψει το σάντουιτς στη μέση για να... μπορεί να το τρώει πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του! Καθόντουσαν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου και μοιραζόντουσαν το σάντουιτς.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της. Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως μας είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή...
Πηγή :  το χωνί

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Γούντι ο Τρυποκάρυδος (Μεταγλωτισμένο)


 Τυχαία βρήκα αυτό το βίντεο με τον Γούντι τον Τρυποκάρυδο. Προβολή το 1984, μεταγλωτισμένο. Κάτι εντελώς αγνωστο, είχε ενθουσιάσει τα παιδιά μου, τότε πριν 30 χρόνια περίπου. Καθόμαστε όλοι μαζί, μπροστά στην τηλεόραση και βλέπαμε καθημέρινα, μεταγλωτισμένες παιδικές ταινίες. Και σήμερα, το 2013, ακριβώς το ίδιο κάνουμε. Βλέπουμε τις ίδιες ταινίες, με μόνη διαφορά οτι τώρα είναι για χάρη της μικρούλας μας Κατερίνας. Ελπίζω να αρέσει και σε σας!!!!

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτάζουμε σήμερα!!!

Η δεύτερη φορά που Γιορτάζει η Κατερίνα μας και της αφιερώνω το παρακάτω βίντεο.
Είναι ολο χαρά γιατί όλοι της λένε χρόνια πολλά και η Κατερίνα με τη σειρά της ευχεται το ίδιο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
Εύχομαι να έχει στη ζωή της οτι μπορεί να είναι καλύτερο για εκείνη
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε ολες τις Κατερίνες