Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Είμαστε 33 εβδομάδων. Μένουν μόνο 49 ημέρες.


Αυτή την εβδομάδα το μωρό μας ζυγίζει λίγο περισσότερο από 1,5 κιλό και είναι περίπου 44 εκατοστά μετρώντας από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα πόδια. Εξαιτίας της αύξησης του βάρους του δεν μοιάζει πλέον με έναν τσαλακωμένο μικρό εξωγήινο. Τα περισσότερα οστά του μωρού  σκληραίνουν, αλλά το κρανίο του εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκαμπτο. Στην πραγματικότητα είναι χωρισμένο σε κομμάτια με κενά διαστήματα στο ενδιάμεσο. Αυτή του η ευκαμψία επιτρέπει στο κεφάλι του μωρού  να συμπιέζεται, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει για να περάσει μέσα από το σχετικά στενό κανάλι του κόλπου. Η πίεση στο κεφάλι του μωρού  κατά τη γέννησή του είναι τόσο έντονη, που το κεφάλι πολλών μωρών μοιάζει με κώνο. Αυτό είναι εντελώς ακίνδυνο, αναμενόμενο και προσωρινό. Το κεφάλι του μωρού  θα λάβει γρήγορα μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση, όμως οι πλάκες του κρανίου του δεν θα κλείσουν τελείως μέχρι το μωρό να μεγαλώσει, περίπου στους 9 έως 18 μήνες.

Συμβουλή ανακούφισης
Ανακουφίζοντας τους καρπούς σας
Για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος του καρπιαίου σωλήνα:

  • Κάθε φορά που αισθάνεστε στον καρπό σας σούβλισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλάξτε θέση και προσπαθήστε να στηρίξετε το χέρι σας με ένα ή δύο μαξιλάρια.

  • Μην κοιμάστε πάνω στα χέρια σας. Αν ξυπνάτε με πόνο ή μούδιασμα, δοκιμάστε να κουνήσετε τα χέρια σας απαλά μέχρι να φύγει το μούδιασμα.

  • Όταν εργάζεστε σε υπολογιστή, ρυθμίσετε την καρέκλα σας έτσι ώστε τα χέρια σας να βρίσκονται σε μια ευθεία από τον αγκώνα προς τα δάχτυλα όταν πληκτρολογείτε. Σκεφτείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό εργονομικό πληκτρολόγιο και να κάνετε συχνά διαλείμματα τεντώνοντας τα χέρια σας.

  • Αποφύγετε εργασίες που απαιτούν δυναμικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις του χεριού. Αν η εργασία σας απαιτεί τέτοιου είδους κινήσεις, δοκιμάστε να φορέσετε επικάρπιο (διατίθεται σε καταστήματα με ιατρικά είδη και σε ορισμένα μεγάλα φαρμακεία).

  • Σκεφτείτε να κάνετε γιόγκα, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση του πόνου και να δυναμώσει τον καρπό σας.

  • 0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου